tarta cu mascarpone si crema de lamaie..patata cu fructul pasiunii


Tarta cu mascarpone si crema de lamaie




Astazi am vrut neaparat sa incep saptamana cu o tarta cu crema de lamaie. Ma gandeam de mult la combinatia de mascarpone si crema de lamaie si acum a venit momentul. E foarte racoritoare si in combinatie cu un fruct merge de minune. 






Ingredientele pentru varianta mea de tarta:

Pentru baza
250 g biscuiti digestivi
120g unt
scortisoara


Pentru crema
250 g mascarpone
3 oua
115 g zahar
80 ml suc de lamaie
coaja de la o lamaie
20 g unt


Pentru decor
500 g capsuni proaspete
1 fruct al pasiunii (optional)


Cum procedam? 


Primul pas este cel al pregatirii cremei de lamaie. Punem ouale, zaharul si sucul de lamaie intr-un bol pregatit pentru bain marie. Amestecam mereu fara oprire timp de cca 10 min, pana amestecul nostru ajunge la 76 grade, capata un aspect lucios si este consistent. Dupa ce este gata punem 20 g unt si coaja de la lamaie.


A doua etapa: pregatim baza pentru tarta.
Biscutii ii dam prin robot sau ii strivim cu sucitorul, scopul este sa-i maruntim foarte bine. Untul il punem la topit, dupa care adaugam biscutii macinati. Pentru aroma punem si un praf de scortisoara. Intr-o forma de tarta sau de tort punem tot acest amestec nivelam si dam la rece pentru a se fixa baza.

Crema pentru a umple tarta noastra se obtine din amestecul de mascarpone si crema de lamaie. Aceasta se pune dupa ce baza care a stat cca 30 minute la rece si este bine fixata.

Dupa ce am pus crema, dam din nou tarta la rece pentru alte 30-40 minute. 

Dupa ce s-a fixat si crema, decoram cu fructe; eu am ales capsuni si fructul pasiunii, dar se poate opta si pentru o alta combinatie.

Un gust dulce acrisor, fin, ....minunat intr-un cuvant. :)

Comments

Popular Posts