Sunday, 19 May 2013

briose cu frosting de mascarpone si capsuni... winner


Briose cu frosting de mascarpone si capsuni




O reteta care incanta papilele gustative. Briosele ideale pentru a fi servite la desert dupa o masa in familie sau pentru a fi oferite cadou. :) Pentru cei care cumpara reviste culinare, aceasta reteta se afla in numarul de mai al revistei LBF RETETE. A fost aleasa printre cele mai bune 10 retete din cele trimise redactiei :). O bucurie pentru mine.






Cele necesare pentru reteta sunt:

  • 230 g faina
  • 113 g unt moale (la temperatura camerei)
  • 120 g zahar tos fin
  • 2 oua mari
  • 125 ml lapte
  • 1/2 lingurita sare
  • vanilie (semintele de la un baton/esenta/extract de vanilie)
  • 2 lingurite praf de copt
  • 250 g mascarpone
  • 2 lingurite zahar pudra
  • 6 caspuni

Cum procedam?


Se preincalzeste cuptorul la 180 grade celsius. Se pregateste o tava cu 12 forme pentru briose.

Incepem prin a pregati frostingul care trebuie sa stea la frigider 4-5 ore: mascarponele se omogenizeaza cu zaharul pudra. Patru dintre capsuni se taie cubulete si se pun in compozitie.


Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate. In alt bol de mixeaza untul si zaharul tos fin pana se obtine un amestec pufos. Se adauga ouale unul cate unul peste amestecul de unt, alternand si cu ingredientele uscate. Se adauga laptele, in care s-a pus vanilia.

Mixul, astfel obtinut pentru briose, se toarna in forme si se coc la 180 grade celsius timp de 20 min. Dupa 10 minute se intoarce tava. Se face testul cu scobitoarea inainte de a fi scoase de la cuptor.

Se lasa la racit complet si se decoreaza cu frostingul de mascarpone si capsuni.



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...