Monday, 27 May 2013

casute umplute...usoare


Casute umplute



Ceva usor, care dupa masa pe pranz de astazi merge foarte bine...Le-am numit casute umplute, pentru ca a fost primul cuvant care mi-a venit in minte cand le-am scos din cuptor :). Un aluat foietaj, copt si umplut cu o crema mai mult decat simpla :). O reteta care mai mult de 30 minute nu ne rapeste din timpul pretios. :)







Necesar:
  • aluat foietaj ( l-am procurat din market, refrigerat)
  • smantana pentru frisca (sau frisca lichida)
  • capsuni
  • coaja de la o lamaie
  • vanilie
  • zahar pudra

Cum procedam?



FFFF....simplu... Aluatul il intindem pe un blat pudrat cu zahar pudra, dupa care il taiem in dreptunghiuri (sau forma dorita). Pregatim cuptorul preincalzit la 200 grade celsius, si coacem dreptunghiurile timp de 10-15 minute. Trebuie sa aiba baza aurie, nu arsa :D. Dupa ce s-au copt le lasam la racit, dupa care desprindem partea aluatului care a crescut in cuptor. Astfel avem formate baza si "acoperisul" casutelor. 

Crema, o pregatim din frisca/smantana lichida, pe care o batem si la care adaugam coaja de lamaie, vanilie si capsuni taiate cuburi.

Cu aceasta crema umplem baza casutelor si punem "acoperisul". Pudram cu zahar si decoram dupa bunul plac. :) 





No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...