chec cu nuci si cafea instant
Chec cu nuci si cafea instant
Dimineata cand servim cafeaua fie acasa ori la serviciu, parca pe langa ar mai merge si ceva usor dulce si aromat. :) Va propun o reteta de chec pe care daca o pregatiti la inceput de saptamana cu siguranta 2-3 zile cafeaua d-vs va avea o compoanie foarte placuta. :)
Ingrediente:
- 4 oua
- 200 g faina
- 200 g zahar ( tos, brut sau nerafinat)
- 100 ml smantana lichida
- 50 g unt topit
- 1 mana de nuci
- 1 plic de cafea instant
- coaja de la o lamaie
- vanilie
- 1 lingurita rom
- 1 lingurita praf de copt
- 1/4 lingurita sare
Cum procedam?
Preincalzim cuptorul la 180 grade celcius si pregatim o tava de 23cm lungime si 9cm latime. O ungem cu unt si punem hartie de copt.
Intr-un vas pentru mixer sau un bol punem ouale, zaharul si mixam, pana ce amestecul devine usor spumat. Adaugam smantana lichida, untul topit, coaja de lamaie, vanilia, romul si mai mixam putin. Ingredientele uscate (faina, sarea, praful de copt, cafeaua instant) le cernem peste ingredientele lichide.
Amestecam cu un tel si punem in tava tot mixul. Nucile pe care in prealabil l-am prajit putin, le tocam usor si le adaugam in tava peste amestec. Cu o furculita incorporam usor nucile doar la suprafata amestecului din tava. Eu am procedam asa, pentru a fi sigura ca nucile raman la suprafata si nu tind sa ajunga la baza.
Punem tava in cuptor pentru cca 35-40 minute. Facem testul cu scobitoarea inainte de a scoate checul.
Checul merge servit si cu fructe, daca nu doriti sa-l consumati la cafea. E aromat si usor dulce, nu exagerat. :)
Comments
Post a Comment