crumble cu rubarba


Crumble cu rubarba


Crumble..crumble...oare ce gust o avea? pai de ce sa nu incerc sa fac si astfel aflu ce gust are :). Am urmarit de ceva timp multe retete si acum va prezint varianta mea. :)


Ingrediente:


Baza
  • 2 tije de rubarba (cca 200 g)
  • 1 lingura de zahar
  • vanilie


Topping


  • 55 g faina
  • 35 g unt rece taiat cuburi
  • 1/2 lingurita praf copt
  • 50 g fulgi migdale prajiti
  • 35 g zahar brut




Cum procedam?



Spalam si rupem fibrele care se desprind de pe tijele de rubarba; o taiem in bucati de cate 3-4 cm si o punem intr-un vas pentru cuptor. Adaugam in vas o lingura de zahar si vanilie.

Pregatim toppingul: faina si untul rece le omogenizam cu degetele sau in robot pana se transforma intr-o compozitie asemanatoare cu pesmetul. Adaugam migdalele si zaharul; amestecam totul cu o furculita. 
Toata aceasta compoztie se pune in vas peste rubarba. Se da la cuptor pentru 30-35 minute la 200 grade.

:)


Comments

Popular Posts