Tuesday, 14 May 2013

mushroom time


Pofta de ciuperci


Atunci cand ma gandesc la ciuperci.. spun "yamyyy..."..pentru ca sunt foarte bune si hranitoare. Sunt diverse retete care contin ciuperci de tot felul, in lume existand mii de soiuri de ciuperci. Acum la noi in tara cred ca cel mai des se gateste champignon, pe langa renumita gheaba si altele.




Pentru varianta mea de ciuperci servite calde pe paine prajita, avem nevoie de:

  • 200 g ciuperci champignon
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 fir rozmarin
  • 1 catel usturoi
  • 60 ml lapte (de vaca, de soia)
  • sare, piper
  • 2-3 felii paine prajita

Incepem prin a curata ciupercile dupa care le feliem; incingem o tigaie, punem ulei, catelul de usturoi zdrobit, firul de rozmarin si ciupercile feliate. Lasam sa se rumeneasca ciupercile (sa capete acea culoare auriu-maronie) si adaugam laptele. Lasam sa scada, asezonam si servim pe painea prajita.


O reteta simpla, gata in 2-3 miscari si spun sanatoasa. Eu o adopt ca si mic-dejun sau pranz, dar cred ca se poate consuma si ca o cina simpla si usoara.



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...