briose cu zmeura...optiune la cafea
Briose cu zmeura
Cand vine vorba de ceva dulce pentru dimineata la cafea, sunt adepta brioselor, prajiturilor cu blat, pentru ca acestea se pot pastra pentru cateva zile bune la rece. Astazi m-am gandit sa fac cateva briose asa..cu putin roz :)
Varianta mea pentru 12 briose:
- 80 g unt moale ( grasime 82%)
- 80 g zahar brun
- 60 ml lapte
- 1 ou
- 125 g faina alba
- 20 g migdale macinate
- 200 g zmeura (proaspata sau congelata)
- 2 linguri zeama lamaie
- 1 baton vanilie
- 1 lingurita praf de copt
Cum procedam?..simplu
Preincalzim cuptorul la 180-190 grade celsius si pregatim o tava pentru briose.
Intr-un vas pentru mixer, punem untul si zaharul; omogenizam cu mixerul pana devin usor pufoase. Adaugam semintele din batonul de vanilie si oul; continuam sa omogenizam. Cam pana aici avem nevoie de mixer.
Peste mixul din bol, adaugam 1/2 din cantitatea de faina ( in care am adaugat migdalele macinate si praful de copt), omogenizam cu o paleta, apoi adaugam laptele, omogenizam si din nou adaugam restul de faina. Nu trebuie supra amestecata toata mixtura, ci cat sa se incorporeze toate ingredientele. Adaugam si zeama de lamaie.
Luam cate o lingurita din amestec si il punem pe fundul formelor, adaugam 2-3 bucati de zmeura, acoperim cu inca o lingurita de amestec si la final mai punem deasupra 1-2 bucati de zmeura.
Punem tava la cuptor pentru cca 20 min. Facem testul cu scobitoarea.
Rezultatul cu siguranta va fi pe placut tuturor: moi, pufoase, potrivit de dulci, bune pentru cafeaua calda de dimineata.
Comments
Post a Comment