Thursday, 23 May 2013

orez cu ciuperci


Orez cu ciuperci



Ora pranzului...Pai cum vine asta?...uite ca fiecare zi are o ora de pranz :D nu?...Azi cu pofta pentru un orez cu ciuperci dau batai si pun repede sa fac supa de pui pentru ca nu  aveam lichid pentru orezul meu si cum la ideea de a pune apa fiarta in orez, am renuntat, punem de o supa. Si...cum spuneam pofta pentru orez cu ciuperci...si...uite...


Ingrediente:
  • 150 g orez camolino (orez pentru risotto)
  • 100 g ciuperci (am pus champignon)
  • 550 ml baza de pui (supa de pui)
  • 200 ml vin alb
  • 1 cub unt
  • 1 ceapa alba medie
  • 2 catei usturoi
  • 30 g parmezan ras
  • ulei masline
  • sare, piper





Cum procedam?


Pregatim baza de pui (supa sau stock cum spun strainii): o carcasa de pui, ramasa dupa transarea puiului, 1 bucata de telina medie, 1 ceapa, 1 legatura de patrunjel, sare, se pun in apa rece la fiert, timp de 20-30 minute. Aceasta supa se strecoara si se foloseste la orez, dar nu numai, ci si la alte preparate in care obisnuiti sa puneti apa calda. Gustul e pe masura, mult mai bun si aromat. 
Puteti pregati aceast stock in cantitati mai mari, se pastreaza la frigider foarte bine, in recipient de sticla pana la 3 saptamani.

Al doilea pas: trecem la pregatirea orezului, taiem ceapa marunt, la fel si usturoiul. Intr-o oala punem ulei de masline, cubul de unt, adaugam ceapa, usturoiul si lasam la foc f mic cca 5 minute.
Dupa cele 5 minute, marim focul adaugam orezul, asteptam sa devine usor translucid dupa care adaugam vinul si amestecam. Dupa ce vinul a fost absorbit implicit o parte s-a si evaporat, adaugam ciupercile taiate felii, un polonic de supa fierbinte, dam focul la mic si amestecam. Urmatorul polonic cu supa il adaugam cand  tot lichidul e absorbit. In timp de 15-20 minute totul ar trebui sa fie gata. 

La final adaugam parmezanul ras, amestecam si punem capacul; lasam 10 minute pentru ca totul sa se "aseze".

:)


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...