Wednesday, 22 May 2013

paste cu ciuperci si bacon in cosulet...pranz rapid


Paste cu ciuperci si bacon 

in cosulet



Ora pranzului si ceva spune ca ne este foame...o idee rapida si gata mancarea in farfurie..ce sa fie, ce sa fie? :)...Pasteeee, se fac imediat si sunt foarte bune..Cum am mai spus si in alta postare, sunt un aliat in secolul vitezei. :) 






Avem nevoie de urmatoarele pentru varianta mea de paste:


  • 100 g paste din grau dur
  • 300 g ciuperci (eu am avut champignon)
  • 2 felii bacon
  • 1 cutie rosii 
  • ulei masline
  • un fir usturoi verde
  • praf chili
  • parmezan pentru cosulet (optional)
  • busuioc
  • sare

Cum procedam?



Pentru varianta in care optati sa serviti in cosuletul de parmezan, se rad cca 30 g parmezan si se pun sub forma de cerc intr-o tigaie pe aragaz; in momentul in care acesta tinde sa se topeasca, imediat se pune pe fundul unui bol sau vas cu fundul rotund, pentru a lua forma acestuia.

Incepem sa pregatim pastele: primul pas este sa punem apa la fiert. In momentul in care apa fierbe adaugam cu generozitate sare, dupa care punem pastele. Se fierb cu 1-2 minute in minus fata de indicatiile de pe pachet (asa procedez eu pentru a obtine paste al dente).

Intr-un vas punem ulei de masline (2-3 linguri), taiem usor oblic firul de usturoi, adaugam ciupercile (taiate felii sau dupa preferinte) si praful chili. Lasam totul pe foc pana ciupercile capata  o culoare usor aurie.
Dupa ce ciupercile sunt gata, adaugam conserva de rosii ( puteti opta pentru rosii proaspete din care sa faceti d-vs sosul). Lasam 1-2 minute sa fiarba; adaugam pastele si 1-2 linguri din apa in care au fiert acestea. 
Punem frunze de busuioc proaspete si pastele sunt gata.

Baconul il pregatim pe gratarul incins, unde il lasam 1-2 minute.

Nu ne ramane decat sa servim... :) 



2 comments:

  1. Foarte bine arata,cred ca are si gustul pe masura!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...