Sunday, 26 May 2013

piept de pui la gratar si cartof umplut cu legume..potoleste foamea



Piept de pui la gratar si cartof umplut cu legume




Vedeta in aceasta seara: cartoful..si pentru a fi intradevar un star il umplem cu cateva legume trase la tigaie :). O reteta simpla, usoara si cu o salata mare alaturi merge foarte bine. 





Daca avem prin frigider:

  • 1 piept de pui dezosat
  • 1 cartof
  • 1 ardei rosu
  • 100 g fasole verde
  • 1 ceapa rosie
  • 3 fire usturoi
  • 1/2 lamaie
  • ulei masline
  • rozmarin
  • cimbru
  • busuioc
  • sare, piper

atunci ne apucam de pregatit masa. :)

Cum procedam?


Pentru inceput filetam pieptul si pregatim o marinada din: ulei masline 3-4 linguri, sucul de la 1/2 de lamaie, piper, cimbru, busuioc, 2 fire usturoi tocate, rozmarin taiat marunt. Carnea o punem pentru cca 1/2 ora in aceasta marinada. Dupa acest timp o punem pe gratar si o lasam 3-4 minute pe fiecare parte. 

Cartoful dupa ce l-am curatat si spalat, il taiem in doua il scobim usor, cat sa facem loc legumelor.
Intr-o tigaie punem 2-3 linguri ulei masline, doua fire de usturoi tocat, ceapa taiata felii, asezonam cu sare si piper, lasam 2-3 minute dupa care adaugam ardeiul taiat julien si fasolea pastai. Lasam pe foc inca 1 minut.
Tot acest amestec il punem in cartofii scobiti, ii punem intr-un vas yena, adaugam intre 200-500 ml apa fierbinte (in functie de dimensiunea cartofului). Lasam la cuptor 30-40 minute, la o temperatura de 200 grade celsius.

Numai buna de servit. :) 





No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...