rulada cu mascarpone si piure de caise...First sweet
Rulada cu mascarpone si piure de caise
Piureul de caise:
- 75 g caise deshidratate
- 250 ml apa
- 1 lingurita zahar
Se pun caisele cu apa si zaharul intr-o oala tip caserola, pe aragaz si se lasa, din momentul in care au inceput sa fiarba, 15-20 min. pentru a se rehidratat caisele. Se lasa la racit. Se pune in blender pentru a se obtine un piure fin.
Blatul:
- 3 oua mari
- 70 g zahar
- vanilie
- 80 g faina
- 1 lingura cu apa calda
Se pregateste cuptorul pe care l-am setat la 180 grade pentru preincalzire.
Ouale, zaharul si vanilia se omogenizeaza intr-un bol pana cand se obtine un amesctec omogen si pufos.
Se adauga faina, incorporandu-se USOR cu o spatula. se adauga si apa calda.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se rastoarna continutul USOR, pentru a nu scoate aerul din compozitie.
Se coace timp de 10-15 min.
Cand este gata, blatul se scoate pe o suprafata pudrata, din belsug, cu zahar pudra. Se lasa la racit.
Crema de mascarpone:
- 250 g mascarpone
- 2-3 linguri cu lapte
- 1 lingura zahar pudra
- vanilie
- coaja rasa de lamaie (optional)
Toate acestea de omogenizeaza pana obtinem o crema fina.
Asamblarea:
Rulada complet racita se acopera cu crema mascarpone, apoi se toarna din piureul de caise.
Se ruleaza usor, se aseaza pe un platou si se pudreaza cu zahar pudra.
Comments
Post a Comment