Friday, 10 May 2013

wrap cu pui si ciuperci...chicken- second one

  Wrap cu pui si ciuperci


Pentru o dupa amiaza ocupata dar cu chef de a manca ceva rapid si foarte bun, recomand 
wrap-uri 
cu pui si ciuperci :)


Avem nevoie de:

  • 1 piept pui dezosat
  • 500 g ciuperci
  • 1 ardei gras 
  • 1 ceapa (1 legatura ceapa verde)
  • 50 ml vin alb
  • 2 catei usturoi ( 1 fir usturoi verde)
  • ulei masline
  • 2-3 frunze busuioc
  • 1/2 lingurita chimen
  • 1 lingurita amidon de porumb
  • 1 lingura pasta tomate ( dupa preferinta puteti folosi rosii decojite si taiate cuburi)

Pentru a servi ne trebuie 6 wrap-uri (le puteti achizitiona din supermarket, optiunea fiind a d-vs de a lua simple sau cu seminte).

Cum procedam?

Pregatim pieptul de pui (taiat julien) si ciupercile (taite felii). 
Intr-o tigaie sau wok, punem 2-3 linguri de ulei, asezam pieptul de pui pe care l-am dat prin amidon. Lasam 3-4 min pana acesta prinde o crusta si devine usor auriu, dupa care il scoatem intr-un bol.

In uleiul ramas de la carne punem: usturoiul feliat, chimenul, ceapa feliata, sare, lasam 1 min si adaugam si ardeiul taiat julien.
Dupa 3-4 minute, in care s-au inmuiat ardeiul si ceapa, se adauga pieptul de pui, ciupercile si vinul. Se lasa la scazut, adaugam busuiocul, pasta de tomate dam ragaz de 1-2 min si mancarea este gata.

Wrap-urile se incalzesc la cuptor, sau pe plita intr-o tigaie de fonta. Amestecul de pui, ardei, ciuperci se aseaza in wrap si se serveste cald.




Puteti face si un sos guacamole sau un usor sos de usturoi.


Daca ne uitam peste reteta, aceasta dureaza cca 30 min. Un fel de mancare pe care il recomand datorita versatilitatii lui. Se pot face diverse combinatii, asa cum am spus poate fi servit simplu sau cu diverse sosuri.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...