ardei umpluti cu quinoa
Ardei umpluti cu quinoa
O reteta pe care o incerc pentru prima data, dar la care m-am gandit foooaaarrrteee mult :)..quinoa o cereala care are parte de multa "publicitate" in ultima vreme... si de ce nu, sa incercam si noi..!? :) Rezultatul?! O mancare foarte buna, consistenta ffffoooooaaarte usor de digerat, fara indoiala :)
Ingrediente:
- 5 ardei grasi potriviti
- 200 g ciuperci
- 100 g quinoa
- 1 ceapa rosie medie
- 2 morcovi mici
- 1/2 telina medie
- 1 ardei capia
- 1/2 legatura marar
- 1/2 legatura patrunjel
- ardei chili
- sare
- piper
- 1 praf de boia
- apa fierbinte
- o conserva rosii pasate
- ulei masline
- ulei vegetal
Cum procedam?
Spalam si curatam legumele (ardei grasi, morcovii, telina, ceapa). Taiem ciupercile cuburi.
Ardeii grasi ii punem deoparte pana umplutura este gata.
Pentru umplutura punem intr-o tigaie/oala pe aragaz ulei vegetal, cca 3-4 linguri, punem ceapa tocata marunt, sare, ardei chili tocat marunt, un praf de paprika si piper. Lasam la foc mic 2-3 minute dupa care adaugam morcovul si telina date prin razatoare mica. Lasam 1-2 minute si adaugam ciupercile. Pentru inca 2-3 minute mentinem totul pe foc mediu, spalam quinoa bine in apa rece si o adaugam peste amestecul din tigaie. Lasam pentru 2 minute si in adaugam 1/2 din conserva de rosii pasate. Amestecam, asteptam 1-2 minute, adaugam verdeata tocata si inchidem focul.
Gustam si asezonam, daca mai trebuie.
Ardeii ii umplem cu mixul din tigaie si asezam capacele.
Pregatim oala pentru ardei, taiem ardeiul capia felii si il punem pe fundul oalei cu putin din rosiile pasate.
Asezam ardeii in oala, punem restul de rosii pasate, ulei de masline si apa fierbinte, cat sa cuprinda ardeii pana pe la jumatate.
Punem oala la cuptor, acoperita, pentru cca 40-45 minute, la 210 grade celsius. In ultimele 10 minute luam capacul de pe oala.
:)
Comments
Post a Comment