Thursday, 13 June 2013

Bilute cu nuca si visine


Bilute cu nuca si visine



Pentru a doua oara cand fac celebrele bile cu nuca si visine... o reteta pe care toata lumea cred ca o stie..doar ca fiecare isi dramuieste ingredientele dupa bunul plac. Eu mi-am lasat intuitia si inspiratia de moment sa-si spuna cuvantul si iata ce a iesit. 

:)



Ingrediente pentru cca 65 bile cu d=3,5 cm

  • 300 g biscuiti obisnuiti (populari)
  • 230 g miez de nuca + 30 g pentru decor
  • 2 linguri cacao
  • cca 250 ml lapte gras
  • 55 g zahar tos
  • 45 g zahar pudra
  • 1 lingura apa de trandafiri (optional)
  • lichior (rom, visinata, etc)
  • 30 g unt
  • un praf de sare
  • nuca de cocos pentru decor
  • visine din visinata


Cum procedam?



Pregatim baza uscata: dam prin robot biscuitii si miezul de nuca (putin prajita). Le punem intr-un bol, adaugam cacaoa, zaharul, praful de sare si omogenizam bine. 

Intr-un vas punem la incalzit laptele si untul. Lasam sa se topeasca untul, dupa care adaugam lichidul peste baza uscata si omogenizam. Aici fiecare poate sa decida daca compozitia e destul de maleabila si daca mai trebuie adaugat lapte.
Aromatizam cu lichior si apa de trandafiri. 
Cand compozitia este gata, incepem sa modelam bilutele, incorporand cate o visina in fiecare biluta. Pentru decor tavalim bilutele prin nuca macinata si nuca de cocos. 
Daca doriti puteti opta pentru migdale in loc de visine sau in locul nucilor macinate (in loc de 230g nuca sa fie 180g nuca si 50g migdale macinate). 

:)






No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...