Saturday, 1 June 2013

focaccia in casa



Focaccia in casa



Incepem azi cu ceva care nu stiu daca e neaparat inspirat (ca si reteta) pentru inceput de luna, azi fiind si 1 iunie :D...dar asa a fost sa fie, sa prepar aceasta focaccia, in varianta proprie :).






Ingrediente: 


  • 250 g faina tip 650
  • 250 g faina tip 000
  • 20 g gris
  • 250 ml apa calduta
  • 20 g drojdie proaspata
  • 70 ulei masline
  • 1 lingurita sare
  • 1 fir rozmarin
  • 7-8 rosii cherry
  • 5-6 masline




Cum procedam? 

Ca la orice aluat punem ingredientele uscate (faina, grisul, sarea) intr-un bol. Facem un loc pe mijloc pentru a pune ingredientele lichide (drojdia dizolvata in apa calduta si uleiul). Incepem sa omogenizam din mijloc spre exterior dupa care incepem framantatul timp de 15-20 minute. 
Dupa cele 15-20 minute glorioase in care am framantat, acoperim bolul cu folie si lasam la crescut 40 minute intr-un loc caldut ferit de curentii de aer rece.
Dupa ce aluatul si-a triplat volumul putem forma focaccia.
Intr-o tava sau vas rezistent la caldura, punem o coala hartie pentru copt si presaram cu faina. Asezam usor aluatul si il intindem. Formam cu degetele mici locuri pentru  a pune rosii, fire de rozmarin si masline. 

Stropim cu ulei de masline, punem un pic de sare grunjoasa si punem tava in cuptorul preincalzit la 200 grade celsius pentru cca 45-50 minute. ( atat a durat pana s-a copt focaccia in cuptorul meu).

Rezultatul e pe masura si suficient pentru 4-5 persoane. 



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...