Wednesday, 12 June 2013

foi de orez cu pui si cruditati


Foi de orez cu pui si cruditati


Am cumparat un pachet mic cu foi de orez de mai bine de o luna si azi le-a venit randul sa "pozeze" in farfurie... :D. Exista foooooaaartttee multe variante de a pregati pachetele din foi de orez cu diferite umpluturi, care apoi fie se prajesc, fie se mananca ca atare. Aici optiunea ramane la voi. Eu am adoptat ceva foarte simplu.





Ingrediente:


  • 7-8 foi de orez mici ( d=15 cm)
  • 1/2 piept de pui dezosat (cca 250-300g)
  • 1 morcov
  • 1/2 telina
  • 1 tija telina apio (optional)
  • sos teriyaki
  • fulgi de chili (optional)
  • 1 lingura ulei
  • apa pentru foile de orez (sa fie la temperatura camerei)



Cum procedam? 



Luam pieptul de pui si il filetam in doua, dupa care, il taiem fasii subtiri. Punem carnea intr-un bol si adaugam doua linguri de sos teriyaki si lasam pentru 10-20 minute.

Intr-o oala/tigaie punem ulei si adaugam puiul. Lasam la rumenit pentru 5-7 minute. Acesta se va carameliza putin. Aveti grija sa nu-l ardeti. 

Legumele, curatate si spalate, le taiem felii dupa care le taiem julien (sa rezulte niste bastonase fine).
Cand avem pregatite legumele si carnea, punem foi de orez ( nu toate, ci pe rand, 1-2 buc) in apa (intr-un bol mai larg) si le lasam 10-20 secunde, le scoatem pe o suprafata perfect plana si punem fasii de legume, piept de pui si rulam, adunand capetele in interior. 
Se consuma imediat.
Se poate servi cu sos teriyaki amestecat cu fulgi de chili.
E o reteta usoara, o alternativa la mesele de pranz, cand vrem sa scapam de rutina.

:)


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...