Sunday, 9 June 2013

mazare si carne la gratar


Mazare si carne la gratar


Mancare de mazare...foarte comuna pentru toata lumea...dar cum eu nu prea ma impac cu carnea fiarta intr-o mancare cu sos, m-am gandit sa fac carne la gratar si astfel prinde si un alt gust felul nostru. :) 



Ingrediente pentru 2 portii:
  • 250 g mazare congelata
  • 50g bacon
  • 1 ceapa mica
  • 1 ardei rosu 
  • 1/2 conserva rosii (2-3 rosii proaspete)
  • 1/2 pahar supa de legume (pui)
  • 1 legatura marar verde
  • 2 bucati ceafa de porc fara os
  • cimbru
  • ulei
  • sare
  • piper


Cum procedam?



Pregatim mazarea: incepem prin a taia ceapa marunt, ardeiul cubulete si le punem intr-o oala in care am pus 2-3 linguri de ulei. Le lasam la foc mic pana se inmoaie.
Cand ceapa si ardeiul s-au inmuiat adaugam baconul (taiat bucatele) mai lasam 2-3 minute, adaugam mazarea, supa si punem un capac pana ce mazarea se gateste; dureaza 5-10 minute. Adaugam si rosiile din conserva (sau rosii proaspete taiate cuburi) mai lasam 3-4 minute si mazarea este gata. Taiem marar proaspat si adaugam peste mazare.

Pentru a pregati carnea, luam ceafa o punem intre folii pe un tocator o batem putin cu un batator de snitele, o piperam, presaram cimbru, o ungem cu un pic de ulei si o punem pe gratarul foarte incins. Important este ca atunci cand punem carnea  pe gratar, aceasta sa nu fie rece, sa fie la temperatura camerei. 
O lasam 3-4 minute pe fiecare parte si o scoatem intr-un vas, o saram si o acoperim pentru 5-10 minute.

Si cum totul e gata putem servi mazarea si carnea la gratar.

:)


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...