Saturday, 1 June 2013

muschi de porc "verde" pe pat de rubarba


Muschi de porc "verde" pe pat de rubarba



Pentru pranzul de duminica aceasta reteta cred ca merge foarte bine. Nu necesita deloc mare pregateala :D. Sezon fiind la rubarba m-am gandit la aceasta varianta. 





Ingrediente:

  • 1 muschi porc (cca 400 g)
  • 4 frunze de salvie proaspata
  • 1 fir de rozmarin proaspat
  • cimbru
  • 1 lingurita seminte de chimen
  • piper proaspat macinat
  • 1 lingurita ierburi de provance
  • ulei de masline
  • 1 tija de rubarba
  • sare

Cum procedam? 



Incepem prin a pregati ierburile care vor forma o crusta pe carne. Salvia si rozmarinul le tocam marunt si le punem pe o foaie pergament sau folie de plastic. Tot pe foaie/folie punem cimbrul maruntit, semintele de chimen, piperul si ierburile de provance. Muschiul in taiem in doua, daca este prea lung si il dam prin aceste ierburi; sa fie complet acoperit, sa formeze o crusta.
"Operatiunea crusta" s-a incheiat, deci punem carnea pe un gratar incins pentru 2-3 minute, cat sa prinda urmele de gratar si sa se sigileze sucurile. 
Rubarba, o spalam, taiem bucati de 3-4 cm si o punem intr-un vas rezistent la caldura.
Muschiul de porc il punem peste rubarba, stropim cu ulei de masline, punem sare si dam la coptorul preincalzit la 200 grade celsius, pentru cca 20-25 minute.
Daca doriti si o garnitura puteti opta pentru legume la gratar (dovleac, vinete, brocoli) :). 






No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...