Tuesday, 18 June 2013

prajitura "la rece"


Prajitura la rece



S-a incalzit vremea foarte tare...se pare ca vara isi intra cu adevarat in drepturi. Daca tot e cald, sa lasam cuptorul sa "doarma" si noi sa pregatim o prajitura cu ciocolata si amaretto, fara coacere. :) 







Ingrediente:  (pentru o tava cu d=20 cm)

  • 100 g biscuiti cu cacao
  • 75 g unt
  • 165 g crema de branza
  • 100 ml frisca lichida (neindulcita)
  • 65 g zahar fin
  • 1 lingurita cacao
  • 100 g ciocolata (60%)
  • 1 si 1/2 lingura amaretto



Cum procedam?



Pentru inceput zdrobim biscuitii (prin robot sau intre doua foi de copt cu un sucitor) si ii punem intr-un bol. Intr-un vas punem la topit untul si il turnam peste biscutii zdrobiti, impreuna cu 1/2 lingura de amaretto. Asezam tot acest amestec intr-o tava cu d=20 cm. Lasam la rece pentru 30 minute.

Intr-un bol punem ciocolata rupta in bucati si o topim la bain-marie. Dupa ce este topita o lasam la racit.
In alt bol punem crema de branza, zaharul si o lingura de amaretto. Omogenizam si adaugam cacaoa cernuta, ciocolata racita si frisca batuta. 
Tot acest amestec il punem peste baza de biscuite din tava. 
Lasam la rece timp de minim 4 ore. 
Cand scoatem de la frigider pudram cu cacao si cu ciocolata rasa.
Pe langa aceasta prajitura merg foarte bine ciresele in sirop de iarna.

:)










2 comments:

  1. Hmmm, super bun! si pe caldura asta merge de minune!

    ReplyDelete
  2. da asa e...orice vine de la rece e bun :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...