prajitura "la rece"
Prajitura la rece
S-a incalzit vremea foarte tare...se pare ca vara isi intra cu adevarat in drepturi. Daca tot e cald, sa lasam cuptorul sa "doarma" si noi sa pregatim o prajitura cu ciocolata si amaretto, fara coacere. :)
Ingrediente: (pentru o tava cu d=20 cm)
- 100 g biscuiti cu cacao
- 75 g unt
- 165 g crema de branza
- 100 ml frisca lichida (neindulcita)
- 65 g zahar fin
- 1 lingurita cacao
- 100 g ciocolata (60%)
- 1 si 1/2 lingura amaretto
Cum procedam?
Pentru inceput zdrobim biscuitii (prin robot sau intre doua foi de copt cu un sucitor) si ii punem intr-un bol. Intr-un vas punem la topit untul si il turnam peste biscutii zdrobiti, impreuna cu 1/2 lingura de amaretto. Asezam tot acest amestec intr-o tava cu d=20 cm. Lasam la rece pentru 30 minute.
Intr-un bol punem ciocolata rupta in bucati si o topim la bain-marie. Dupa ce este topita o lasam la racit.
In alt bol punem crema de branza, zaharul si o lingura de amaretto. Omogenizam si adaugam cacaoa cernuta, ciocolata racita si frisca batuta.
Tot acest amestec il punem peste baza de biscuite din tava.
Lasam la rece timp de minim 4 ore.
Cand scoatem de la frigider pudram cu cacao si cu ciocolata rasa.
Pe langa aceasta prajitura merg foarte bine ciresele in sirop de iarna.
:)
Hmmm, super bun! si pe caldura asta merge de minune!
ReplyDeleteda asa e...orice vine de la rece e bun :)
ReplyDelete