prajitura rasturnata cu caise si nuci


Prajitura rasturnata 

cu caise si nuci


Sezonul caiselor si pentru mine un semn de intrebare...ce anume sa fac bun cu caise?! :) Ca si rezultat am obtinut o prajitura rasturnata ;). Va impartasesc reteta poate va incanta si aplicati combinatia. 



Ingrediente:
  • 6 oua medii
  • 150 g faina
  • 80 g zahar tos
  • 60 g zahar brut + 2 linguri
  • 45 ml ulei
  • coaja de la o lamaie
  • 12-15 caise 
  • 60 g nuca tocata
  • unt 
  • 1 plic praf de copt
  • praf de sare




Cum procedam?


Pentru inceput spalam caisele, le taiem in doua si le scoatem samburii (pastratii sunt deliciosi in dulceata sau gem de caise).
Luam o tava cu d=26 cm, o ungem bine cu unt si o presaram cu doua linguri zahar brut. Punem (dupa preferinta) nuci/ caise SAU caise/nuci. 
Dam la cuptor pentru 5 minute (180 grade celsius). Scoatem si lasam la racit.

Separam ouale; galbenusurile le amestecam cu coaja de lamaie si uleiul. 
Albusurile + sare le batem spuma usoara cu zaharul.
Nu trebuie sa obtinem o bezea.
Intr-un bol cernem faina si praful de copt, adaugam galbenusurile, omogenizam si apoi turnam usor spuma de ou. Omogenizam usor, dar foarte putin cat sa se umezeasca faina.
Turnam tot mixul in tava, peste caise si nuci. Dam la cuptor (175 grade celsius) pentru cca 30 minute; facem testul cu scobitoarea.

Cand scoatem de la cuptor lasam 10-15 minute la racit, dupa care luam o farfurie intinsa MARE, o asezam peste tava si rasturnam usor prajitura. Lasam la racit complet. 

Presam cu zahar pudra pentru servire.

Un gust usor, placut nu foarte dulce. 
:)




Comments

  1. Ioanaaa arata minunat !! Vreau si eu sa o gust ca sunt convinsa ca este buna!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. da, e usoara si nu e un dulce "prea dulce" :D. incearca reteta, gusta si vei fi "sigur convinsa ca este buna" ;)

      Delete

Post a Comment

Popular Posts