Saturday, 29 June 2013

pui indian cu orez brun


Pui indian cu orez brun


Va asigur ca si aceasta reteta e o prima tentativa. 
Pe meleaguri parfumate, cu condimente diferite fata de cele obisnuite, am "aterizat" si a rezultat o explozie de arome (cel putin pentru mine).
:)


Ingrediente:
  • un piept pui dezosat
  • 6 linguri smantana 12% sau smantana lichida 30% cca 300 ml
  • 2 cepe verzi
  • 3 catei usturoi
  • 200 ml suc rosii
  • 2 cm ghimbir 
  • 1 lingurita garam masala
  • 1 lingurita paprika
  • un varf lingurita praf mustar
  • 125 g orez brun
  • un varf lingurita turmeric
  • ulei masline
  • sare
  • chili
  • patrunjel


Cum procedam?


Prima etapa: punem orezul la fiert intr-o oala in care adaugam apa (sa-l depaseasca cu cca 2 degete) si turmeric. Punem pe foc mare si cand incepe sa fiarba dam focul  la mic. este gata cand a scazut toata apa; il afanam cu o furculita si asezonam.

Pentru puiul indian, taiem bucati pieptul de pui; curatam ceapa, usturoiul, ghimbirul. 
Ceapa si usturoiul le maruntim, ghimbirul il dam pe razatoarea mica.
Punem o tigaie de foc, adaugam 2-3 linguri de ulei, punem puiul il lasam la rumenit 4-5 minute, adaugam ceapa, usturoiul si ghimbirul. Omogenizam lasam 30 secunde si adaugam smantana. Asezonam.
Lasam totul la foc mic 1 minut, punem sucul de rosii, toate condimentele si amestecam.
 Lasam sa scada 3-4 minute. 
Pentru inca o savoare in plus adaugam chili taiat marunt.
Servim pe patul de orez brun si punem patrunjel. 
:)
E un gust nou, cu siguranta, dar merita incercat, aceste condimente fiind extra full de antioxidanti. 
:)



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...