pui indian cu orez brun
Pui indian cu orez brun
Va asigur ca si aceasta reteta e o prima tentativa.
Pe meleaguri parfumate, cu condimente diferite fata de cele obisnuite, am "aterizat" si a rezultat o explozie de arome (cel putin pentru mine).
:)
- un piept pui dezosat
- 6 linguri smantana 12% sau smantana lichida 30% cca 300 ml
- 2 cepe verzi
- 3 catei usturoi
- 200 ml suc rosii
- 2 cm ghimbir
- 1 lingurita garam masala
- 1 lingurita paprika
- un varf lingurita praf mustar
- 125 g orez brun
- un varf lingurita turmeric
- ulei masline
- sare
- chili
- patrunjel
Cum procedam?
Prima etapa: punem orezul la fiert intr-o oala in care adaugam apa (sa-l depaseasca cu cca 2 degete) si turmeric. Punem pe foc mare si cand incepe sa fiarba dam focul la mic. este gata cand a scazut toata apa; il afanam cu o furculita si asezonam.
Pentru puiul indian, taiem bucati pieptul de pui; curatam ceapa, usturoiul, ghimbirul.
Ceapa si usturoiul le maruntim, ghimbirul il dam pe razatoarea mica.
Punem o tigaie de foc, adaugam 2-3 linguri de ulei, punem puiul il lasam la rumenit 4-5 minute, adaugam ceapa, usturoiul si ghimbirul. Omogenizam lasam 30 secunde si adaugam smantana. Asezonam.
Lasam totul la foc mic 1 minut, punem sucul de rosii, toate condimentele si amestecam.
Lasam sa scada 3-4 minute.
Pentru inca o savoare in plus adaugam chili taiat marunt.
Servim pe patul de orez brun si punem patrunjel.
:)
E un gust nou, cu siguranta, dar merita incercat, aceste condimente fiind extra full de antioxidanti.
:)
Comments
Post a Comment