tartine din mamaliga cu ciuperci
Tartine din mamaliga si ciuperci
Pentru o gustare rapida va recomand sa incercati aceasta reteta cu mamaliga si ciuperci. :) E o idee minunata pentru un pranz simplu si cu ingrediente putine :).
Ingrediente: (pentru 2 portii)
Pentru mamaliga:
- 400 ml supa legume (apa)
- 100 g malai
- sare, piper
Ne mai trebuie:
- 200 g ciuperci (nu mai mari decat o nuca)
- 50 branza (optional)
- 1 fir de usturoi
- 1/2 legatura marar/patrunjel
- 1 lingura ulei
- 20 g unt
- coaja de lamaie (optional)
Cum procedam?
Incepem prin a pregati mamaliga, pentru ca aceasta trebuie lasata la racit: punem apa sau supa de legume la fiert, cand incepe sa fiarba punem sarea, piperul si malaiul. Omogenizam, lasam la fiert si cand este gata punem mamaliga intr-un vas unde o intindem cu o lingura/spatula (trebuie sa aiba o grosime de cca 1 cm).
cand este racita, taiem dreptunghiuri sau decupam cu o forma doua bucati de mamaliga si le punem pe gratar sau le tragem la tigaie. Trebuie sa prinda o usoara crusta.
Pentru a pregati ciupercile, mai intai le spalam, le taiem in 4 si le punem intr-o tigaie unde am pus ulei si unt. le lasam sa prinda culoare aurie (dureaza cca 5 minute). Dupa ce sunt gata adaugam sare, piper, branza, verdeata taiata si usturoiul tocat.
Pentru a monta farfuria asezam o bucata de mamaliga peste care asezam 2-3 linguri din compozitia de ciuperci. Ornam cu coaja rasa de lamaie.
:)
Comments
Post a Comment