Thursday, 6 June 2013

tartine din mamaliga cu ciuperci


Tartine din mamaliga si ciuperci


Pentru o gustare rapida va recomand sa incercati aceasta reteta cu mamaliga si ciuperci. :) E o idee minunata pentru un pranz simplu si cu ingrediente putine :).














Ingrediente: (pentru 2 portii)

Pentru mamaliga:


  • 400 ml supa legume (apa)
  • 100 g malai
  • sare, piper


Ne mai trebuie:


  • 200 g ciuperci (nu mai mari decat o nuca)
  • 50 branza (optional)
  • 1 fir de usturoi
  • 1/2 legatura marar/patrunjel
  • 1 lingura ulei
  • 20 g unt
  • coaja de lamaie (optional)



Cum procedam?



Incepem prin a pregati mamaliga, pentru ca aceasta trebuie lasata la racit: punem apa sau supa de legume la fiert, cand incepe sa fiarba punem sarea, piperul si malaiul. Omogenizam, lasam la fiert si cand este gata punem mamaliga intr-un vas unde o intindem cu o lingura/spatula (trebuie sa aiba o grosime de cca 1 cm). 
cand este racita, taiem dreptunghiuri sau decupam cu o forma doua bucati de mamaliga si le punem pe gratar sau le tragem la tigaie. Trebuie sa prinda o usoara crusta. 

Pentru a pregati ciupercile, mai intai le spalam, le taiem in 4 si le punem intr-o tigaie unde am pus ulei si unt. le lasam sa prinda culoare aurie (dureaza cca 5 minute). Dupa ce sunt gata adaugam sare, piper, branza, verdeata taiata si usturoiul tocat.

Pentru a monta farfuria asezam o bucata de mamaliga peste care asezam 2-3 linguri din compozitia de ciuperci. Ornam cu coaja rasa de lamaie. 
 :)


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...