tiramisu cu nuci la pahar
Tiramisu cu nuci la pahar
Si facem ce facem si tot la desert ajungem :D... Pentru prima data cand incerc un tiramisu la pahar si cum la tiramisu imi place un pic de textura crocanta si nu aveam renumitii fulgi de migdale, m-am gandit sa-l fac cu nuci :). Aroma de nuca, crema de mascarpone, cafea..e ceva rau aici? :D
Pentru varianta mea de tiramisu ( 3 pahare a 350 ml) avem nevoie de:
- cca 12-14 piscoturi
- 250 g mascarpone
- 2 oua
- vanilie
- 1 mana de nuci
- 40 g zahar + 1 lingura
- 1/2 lingura cacao
- 2 plicuri de ness
- 160 ml apa
- lichior ( de cirese, amaretto, de cafea etc)
Cum procedam?
Incepem prin a pregati cafeaua, pentru a avea timp sa se raceasca. Punem un vas pe aragaz in care adaugam: apa, lingura cu zahar, cacaoa, si nessul. Lasam sa fiarba 1 minut si inchidem focul. Cand se raceste adaugam si lichiorul.
Pentru crema de mascarpone pregatim o oala cu apa clocotinda pentru bain-marie. Intr-un bol punem ouale, zaharul si vanilia; cu un tel le omogenizam si le punem pe baia de abur pana se transforma intr-o spuma usoara. In tot acest timp amestecam cu telul (cca 5 minute).
Cand spuma s-a format o punem intr-un bol de mixer si o mixam pana la racire.
Adaugam peste spuma mascarponele, omogenizam si dam la rece.
Nucile le pregatim si pe acestea, le punem intr-o tava la 200 grade celsius pentru 5 minute.
Pentru a monta tiramisu, facem urmatoarea miscare de 3 ori: piscot, cafea, crema, nuci.
Paharele le punem la rece 3-4 ore pana la servire.
:)
Sper ca va atrage idea de a face tiramisu cu nuci si sa incercati reteta.
Comments
Post a Comment