Friday, 12 July 2013

chec cu miere si nuca de cocos


Chec cu miere si nuca de cocos


O pufosenie de chec este aceasta reteta, pusa in aplicare aseara, pentru a tine companie ceaiului sau cafelei de dimineata. 
Foarte moale, se topeste in gura, este perfect pentru poftele de dulce din timpul saptamanii.


Ingrediente:
  • 4 oua
  • 130 g faina alba
  • 40 fulgi de cocos
  • 100 g miere (e mediu dulce, daca doriti dulce puneti mai mult)
  • 100 g unt
  • 2 linguri de iaurt grecesc
  • 8 g praf de copt
  • 2 linguri amaretto
  • praf de sare
  • o lingurita coaja de lamaie rasa

Cum procedam?


Pregatim o tava de 9 pe 23cm, o ungem cu unt si tapetam cu hartie de copt.
Preincalzim cuptorul la 180-190 grade celsius.
Punem untul la topit pana ajunge in stadiul de caramelizare.
Separam ouale.
Galbenusurile pe amestecam bine cu mierea, coaja de lamaie si amaretto.
Albusurile cu un praf de sare le batem spuma usoara.
Faina, nuca de cocos, praful de copt le punem intr-un bol, le amestecam putin, adaugam mixul de galbenusuri, omogenizam pana se umezeste faina si incorporam mai departe untul caramelizat si iaurtul. La final punem albusurile spuma si amestecam cat sa se incorporeze usor. 
 Punem amestecul in tava si dam la cuptor pentru 25-30 minute.
Facem testul cu scobitoarea.
Lasam la racit inainte de a taia.
:)







3 comments:

  1. Ce pufos este !! Imi place nuca de cocos !!

    ReplyDelete
  2. cred ca este delicios, umed de la iaurt si miere si aromat! foarte bun la o cafea!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...