Friday, 26 July 2013

cupcakes cu frosting de mascarpone cu ciocolata


Cupcakes cu frosting de mascarpone cu ciocolata 


O noua incercare la capitolul cupcakes.. sa speram ca reusita..gustul a iesit pe masura..dar las la aprecierea voastra partea de estetica. 
Sunt foarte usoare, cu o umplutura de gem de caise, care intra intr-un contrast perfect cu frostingul.
;) 

Ingrediente pentru cca 16 cupcakes:
  • 125 g faina
  • 2 oua
  • 130 g zahar
  • 100 g iaurt (3.6% grasime)
  • 100 ulei vegetal
  • 10 g cacao
  • 5 g praf de copt
  • 2 g bicarbonat de sodiu
  • 2 g sare
  • 1 lingura amaretto
  • 2 g scortisoara
  • gem de caise (optional)
  • fructe physalis pentru ornat (optional)

Frosting:
  • 250 g mascarpone
  • 100 g ciocolata 70% 
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 linguri amaretto




Cum procedam?


Pregatim o tava pentru briose si preincalzim cuptorul la 200 grade celsius.

Intr-un bol cernem: faina, cacaoa, scortisoara, sare, praf de copt, bicarbonat de sodiu.
Intr-un al 2-lea bol punem ouale, zaharul si mixam pana la dublarea in volum si pana ce mixul se deschide la culoare.
Dupa ce mixul de oua este gata, adaugam uleiul in fir subtire si mixam inca 20 sec. 
Treaba cu mixerul am incheiat-o, luam un tel si incorporam iaurtul si amaretto.
Dupa ce am omogenizam mixul de ou, ulei, iaurt, amaretto, il turnam in bolul cu faina. Omogenizam cat sa se incorporeze toate ingredientele si atat.

Punem amestecul in forme (ocupam un pic mai putin de 3/4 din forma) si dam la cuptor, primele 5 minute la 200 grade, apoi reducem la 180 grade timp de 8-10 minute; depinde foarte mult de cuptor.

Cand sunt gata, lasam la racit 10 minute in tava, apoi le transferam pe un gratar, pana la racirea completa.

Frostingul se pregateste imediat: topim cioclata la bain-marie si apoi o incoporam in mascarpone; adaugam zahar, amaretto si dam la frigider, preferabil peste noapte.
Gemul de caise il folosim daca vrem sa umplem cupcake-urile. Facem o mica gaura la mijloc (eu am folosit un instrument special pentru asa ceva) umplem cu o lingurita de gem si gata. 

Aceste cupcake-uri le putem pregati seara iar dimineata nu ne ramane decat sa le ornam.












2 comments:

  1. ce idee buna si simpla, la o privire in asamblu a unui cupcake arata ca un mar inflorit, superb si frumos, imi place cum a iesit si astept sa degust aceasta reteta apetisanta :D

    ReplyDelete
  2. mie imi place ciocolata, sunt dependenta de ea, iar aceasta reta este simpla si cred foarte gustoasa.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...