Monday, 1 July 2013

Fasole pastai cu pui teriyaki


Fasole pastai cu pui teriyaki


Fasole pastai si pui...multe variante de a pregati aceasta combinatie. 
Eu pentru azi, la masa de pranz, m-am gandit la un alt mod de a pregati aceasta mancare si anume puiul sa-l marinez...dar mai bine sa vedem reteta.
 ;)


Ingrediente pentru 2 portii:
  • 350 g piept de pui dezosat
  • 700 g fasole pastai
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 linguri sos teriyaki
  • 1 lingura sos soia
  • 30 ml vin
  • sare
  • piper
  • cimbru verde
  • 1 catel usturoi


Cum procedam?


Pentru inceput curatam fasolea, o spalam si punem apa la fiert.
Pieptul de pui il filetam in doua si il taiem fasii de cca 1 cm. Il punem intr-un bol cu cele doua sosuri si vin. Lasam 10 minute la marinat.
Luam o tigaie, punem ulei de masline, 2-3 fire de cimbru, lasam 20 secunde si punem puiul fara zeama ce ramane in bol. Lasam la rumenit la foc mediu cca 8-10 minute; culoarea puiului sa fie usor maronie. 
Cat timp puiul se rumeneste, fasolea taiata, se pune in apa clocotinda pentru cca 8 minute sau pana cand este pe gustul vostru.
Punem fasolea fiarta peste puiul rumenit, zdrobim usturoiul si dam focul mare; adaugam si 2-3 linguri din apa in care a fiert, sare, piper si lasam sa se rumeneasca usor pentru 2-3 minute. 
Mancarea se serveste atat calda cat si rece.

;)


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...