Fasole pastai cu pui teriyaki
Fasole pastai cu pui teriyaki
Fasole pastai si pui...multe variante de a pregati aceasta combinatie.
Eu pentru azi, la masa de pranz, m-am gandit la un alt mod de a pregati aceasta mancare si anume puiul sa-l marinez...dar mai bine sa vedem reteta.
;)
Ingrediente pentru 2 portii:
- 350 g piept de pui dezosat
- 700 g fasole pastai
- 3 linguri ulei de masline
- 2 linguri sos teriyaki
- 1 lingura sos soia
- 30 ml vin
- sare
- piper
- cimbru verde
- 1 catel usturoi
Cum procedam?
Pentru inceput curatam fasolea, o spalam si punem apa la fiert.
Pieptul de pui il filetam in doua si il taiem fasii de cca 1 cm. Il punem intr-un bol cu cele doua sosuri si vin. Lasam 10 minute la marinat.
Luam o tigaie, punem ulei de masline, 2-3 fire de cimbru, lasam 20 secunde si punem puiul fara zeama ce ramane in bol. Lasam la rumenit la foc mediu cca 8-10 minute; culoarea puiului sa fie usor maronie.
Cat timp puiul se rumeneste, fasolea taiata, se pune in apa clocotinda pentru cca 8 minute sau pana cand este pe gustul vostru.
Punem fasolea fiarta peste puiul rumenit, zdrobim usturoiul si dam focul mare; adaugam si 2-3 linguri din apa in care a fiert, sare, piper si lasam sa se rumeneasca usor pentru 2-3 minute.
Mancarea se serveste atat calda cat si rece.
;)
Comments
Post a Comment