panna cotta cu gem de caise
Panna cotta cu gem de caise
Cand e cald nu vrem decat multaaaaa racoare.
Inghetata e primul lucru la care se gandesc multi, dar eu va propun sa incercam panna cotta.
Incercata si gustata pentru prima data, azi, mi se pare o alternativa atat de valabila, accesibila si racoroasa incat trebuie pusa in aplicare si de voi.
:)
- 200 g frisca lichida
- 100 ml lapte gras + 3 linguri pentru gelatina
- 175 g iaurt grecesc
- 65 g miere
- 6 g gelatina
- vanilie (eu am folosit tonka)
- gem de caise
Cum procedam?
Masuram toate ingredientele; punem intr-o oala pe aragaz laptele si smantana lichida, lasam sa dea intr-un clocot si inchidem imediat. Punem vanilia sau tonka si lasam 10 minute la infuzat.
Gelatina o rehidratam in lapte iar cand este gata o punem peste amestecul de lapte si smantana. Omogenizam.
Intr-un alt bol punem iaurtul si mierea, peste care adaugam mixul cu gelatina. Amestecam energic si FOARTE bine pentru a se incorpora gelatina.
Turnam acest lichid in pahare unde am pus 1-2 lingurite gem de caise.
Dam la rece pentru cateva ore bune pana cand se prinde toata compozitia. Cand servim adaugam deasupra gem de caise.
:)
Rapid, nu foarte costisitor, foarte delicat si racoritor.
Buna si racoroasa!
ReplyDeletecred ca as manca in orice anotimp si oricand la cat de bine si apetisanta arata :D
ReplyDelete