zabaglione
Zabaglione
Acest desert italienesc e ceva usor si foarte potrivit vara.
E la prima incercare pe mana mea si se pare ca a iesit ceva bun. Ce e drept am folosit vin de porto, neavand marsala ori altceva.
;)
Ingrediente pentru doua portii:
- 3 galbenusuri de ou
- 2 linguri zahar
- putina coaja de lamaie
- 75 ml vin porto
Cum procedam?
Galbenusurile le punem intr-un bol, adaugam zaharul, omogenizam si punem totul la bain-marie. Adaugam vinul treptat si omogenizam cca 10 minute pana se transforma totul intr-o crema fina destul de fuida.
Puteti sa folositi orice conbinatie doriti. Parerea mea e ca acest desert poate fi creat asa cum dorim.
Eu l-am servit in pahare cu felii de nectarina, ciocolata rasa si piscoturi.
:)
Minunat desert!!
ReplyDeletehmmmm
ReplyDeletesa vina desertul
super apetisant si foarte usor de facut