Wednesday, 3 July 2013

zabaglione


Zabaglione


Acest desert italienesc e ceva usor si foarte potrivit vara. 
E la prima incercare pe mana mea si se pare ca a iesit ceva bun. Ce e drept am folosit vin de porto, neavand marsala ori altceva. 

;)

Ingrediente pentru doua portii:
  • 3 galbenusuri de ou
  • 2 linguri zahar
  • putina coaja de lamaie
  • 75 ml vin porto


Cum procedam?


Galbenusurile le punem intr-un bol, adaugam zaharul, omogenizam si punem totul la bain-marie. Adaugam vinul treptat si omogenizam cca 10 minute pana se transforma totul intr-o crema fina destul de fuida.

Puteti sa folositi orice conbinatie doriti. Parerea mea e ca acest desert poate fi creat asa cum dorim. 
Eu l-am servit in pahare cu felii de nectarina, ciocolata rasa si piscoturi.
:)


2 comments:

  1. hmmmm
    sa vina desertul
    super apetisant si foarte usor de facut

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...