Saturday, 3 August 2013

tarte cu crema de mascarpone, gem de caise si nectarine


Tarte cu crema de mascarpone, gem de caise si nectarine


Aceasta tarte au rezultat in urma propunerii concursului anti plictiseala facuta de just t si diva in bucatarie...deci la tarte inainte!
 Gustul usor amarui si migdalat al gemului de caise, se potriveste perfect cu nectarinele si branza mascarpone.
:)

Ingrediente:
  • 300 g aluat de patiserie gata intins
  • 5 nectarine
  • 3 linguri gem de caise cu samburi
  • 250 g mascarpone
  • 1 lingurita de zahar pudra
  • 1 lingura amaretto (optional)
  • frunze de menta


Cum procedam?


Preincalzim cuptorul la 220 grade celsius.
Pregatim 6 forme mici de tarte (d=10 cm). Aluatul in asezam in forme, indepartam excesul si punem hartie de copt acoperita de greutati (boabe de fasole, orez) pentru a nu se umfla aluatul la coacere.
Punem formele la cuptor pentru cca 15 minute, dupa care indepartam foaia de copt, greutatea, si mai lasam cca 5 minute. 
Lasam tartele sa se raceasca.
Pentru crema luam un bol, punem mascarpone, gem de caise, zahar pudra si amaretto. Omogenizam usor si dam la rece.
Cand tartele sunt complet racite, punem crema de mascarpone, taiem necarinele in jumatati, dupa care felii  si le asezam peste crema. Daca doriti le puteti unge cu putin gem. Ornam si cu o frunza de menta.
Se pastreaza la rece...daca mai raman :D.

Ca si decor pe farfurie am optat pentru jumatati de nectarine puse pe grill. 
Caldura le intensifica aroma. :)
La tarte inainte!!! 

:)











5 comments:

  1. Multumim pentru participare!

    ReplyDelete
  2. multumesc si eu! e o placere pentru mine! :)

    ReplyDelete
  3. Cat de dragalase sunt!Gustoase,nici nu mai vorbim,sunt cu siguranta!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ms! da au fost racoritoare ca si desert pentru vremea asta! :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...