ghebe cu usturoi
Ghebe cu usturoi
Ieri zi de plimbareala...dar ghici unde?!... in padure dupa ghebe. Cand vine vorba de urcat si coborat, mai ales in padure...pentru mine nu e chiar atat de distractiv :D. M-am incumetat si cum sezonul ghebelor e in toi, sa mergem!
Am mers insotita, desigur, altfel nu se poate; nu am gasit de prima data, dar cand eram pe punctul de a renunta am gasit un loc cu cateva ghebe mici, frumoase, bune de cules (perfecte pentru masa de pranz).
Am vazut cum e sa culegi ghebe si am experimentat pentru prima data "situatiunea" :D
Ingrediente:
- ghebe (am folosit cca 1 kg, curatate)
- o ceapa rosie
- ardei chili
- sare
- piper
- usturoi
Cum procedam?
Aceasta reteta este pregatita, cred, de 90% dintre noi..cine nu se da in vant dupa ghebe cu usturoi?! :D
Am spalat foarte bine ghebele, deja curatate, in 5-6 ape, le-am pus in apa clocotita cu sare, la fiert, si le-am lasat circa 10 minute (in apa am pus si o ceapa alba crestata in 4). Dupa cele 10 minute le punem la scurs.
Intr-o oala am pus putin ulei (nu-mi plac cand baltesc in ulei), ardei chili tocat, ceapa tocata. Am lasat sa se gateasca la foc mic cca 5 minute.
Am adaugat ghebele si am calit cca 10 minute.
Le-am servit cu mujdei de usturoi si mamaliga.
Ne-au placut foarte mult.
Ele au fost micute de fel si s-au gatit minunat.
wow wow wow !!!
ReplyDelete