Friday, 13 September 2013

panna cotta cu vanilie


Panna cotta cu vanilie


Cine nu a incercat panna cotta cu vanilie, acum e momentul. 
Sub indemnul celor de la goodfood, sa pregatim vanilla panna cotta din cartea Nigellei Lawson, am incercat si eu aceasta reteta. Sincer, nu degeaba aceasta doamna isi are locul ei in gastronomie.
 Aceasta panna cotta are un gust divin, usor, delicat, intr-un cuvant: MINUNAT!

:)

Ingrediente:
  • 425 ml smantana de frisca
  • 75 ml lapte integral
  • 50 g zahar
  • 2 foi de gelatina
  • 1 baton de vanilie



Cum procedam?


Punem intr-o oala smantana, laptele, zaharul, semintele de vanilie si batonul ramas.
Omogenizam foarte bine si punem oala pe argaz; lasam pana aproape de punctul de fierbere (se observa ca pe marginea lichidului se formeaza usoare bule).
Luam de pe foc si incorporam gelatina* stoarsa foarte bine de apa. 
*gelatina am pus-o la inmuiat in apa rece.
Omogenizam foarte bine amestecul, gelatina sa fie dizolvata complet.
Punem tot lichidul in 4 vase de cca 125 ml si lasam la rece minimum timp de 6 ore.
Va recomand sa o pregatiti de pe o zi pe alta. (azi pentru maine)
Gustul delicat si racoritor cucereste pe oricine.
Dupa o masa de pranz sau cina merge de minune!
:)
Se poate servi simpla ori cu fructe! 




1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...