Thursday, 5 September 2013

penne cu ragu de porc


Penne cu ragu de porc



Am ajuns din nou la capitolul paste...si dupa cum observ, zilele cu paste pe masa s-au inmultit. 
Zilele astea urmarind o emisiune cu Jamie Oliver, mi-a atras atentia in mod deosebit, pastele sale cu ragu rapid de porc...la final aratau ffooooaarteee bine pe un platou intins...si uite asa am incercat  penne cu ragu de porc, o reteta foarte satioasa si destul de rapida.

:)

Ingrediente:
  • 250 g penne
  • 250 g carne porc
  • 3 cepe verzi
  • 1 morcov
  • 2 tije de telina (apio)
  • 1 ardei chili
  • 3 linguri otet balsamic
  • 1 cutie rosii
  • ulei de masline
  • 3 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • parmezan(optional)
  • busuioc proaspat


Cum procedam?


Curatam ceapa, morcovul, le taiem si le punem in robot impreuna cu apio si ardeiul chili. Maruntim bine si le punem intr-o tigaie unde am pus ulei de masline. Adaugam putina sare si lasam 5 minute.

Carnea de porc, o taiem bucati si o punem in robot pentru a o marunti foarte bine (ori o dam prin masina de tocat). O adaugam peste legumele din tigaie si amestecam foarte bine. Lasam timp de cca 10 minute pana se observa ca mixul incepe sa se caramelizeze si adaugam otet balsamic si usturoiul taiat marunt. 
Amestecam, lasam 1 minut, adaugam conserva de rosii, umplem conserva cu apa calda si o punem in tigaie. 
Lasam pe foc mediu spre mare pana cand totul scade si capata consistenta unui sos. (5-8 minute)

Adaugam pastele (fierte in apa sarata, cu 2 minute in minus fata de indicatiile de pe pachet), omogenizam foarte bine si servim cu frunze de busuioc. Dupa preferinte se poate rade parmezan.

:)











No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...