Friday, 6 September 2013

tiramisu cupcakes


Tiramisu cupcakes


Sfarsit de saptamana, inceput de weekend...deci sigur se lasa cu desert...si nu cred ca-l refuza cineva. Totodata vine si data de 8 septembrie, unde in partea Moldovei se sarbatoreste Sf. Maria. 
Pregatim ceva fin, savuros, cu aroma intensa de cafea..hmmm suna bine, nu?!

:)


Ingrediente (pentru 10-12 cupcake-uri):

Pentru cupcakes:
  • 90 g unt
  • 50 g zahar obisnuit
  • 50 g zahar brun
  • 2 oua
  • 130 g faina
  • 50 g iaurt (5% grasime)
  • vanilie (optional)
  • 1 lingura ness granulat
  • 2 linguri apa calda
  • 5 biscuiti amaretti

Pentru sirop de cafea:
  • 80 ml apa
  • 80 g zahar obisnuit
  • 1 lingura ness granulat

Pentru frosting:
  • 300 g mascarpone
  • 4 biscuiti amaretti
  • 1 lingurita zahar pudra
  • sirop de cafea



Cum procedam?


La prima vedere sunt multe ingrediente, pare a fi mult de munca, dar va asigur ca nu e asa. :)
Pregatim o tava in care punem forme pentru briose din silicon/hartie.
Preincalzim cuptorul la 180 grade celsius.
Pregatim si cantarim toate ingredientele pentru a le avea la indemana si sa nu "alergam" dupa ele prin bucatarie.

Intr-un bol punem untul, zaharul si le mixam pana obtinem o spuma. Adaugam ouale si faina, dar alternativ (1 ou/faina, 1 ou/ faina). Mixam.
Punem nessul dizolvat in apa, vanilie, iaurt si biscuitii sfaramati. Mixam.
Punem tot acest mix obtinut in formele de briose, si dupa cum stim le umplem doar pe 3/4. Dam la cuptor pentru 15-20 minute iar la jumatatea timpului intoarcem tava. 
Cand sunt gata le scoatem pe un gratar si le lasam la racit complet.

Cat se coc/racesc cupcake-urile, pregatim siropul si frostingul.
Intr-o oala punem apa, zaharul si nessul. dupa ce zaharul s-a dizolvat fierbem timp de 2-3 minute. Lasam la racit.
Branza mascarpone o punem intr-un bol, adaugam o lingurita zahar pudra, biscuitii sfaramati si sirop de cafea racit (2-3 linguri). Omogenizam bine.

Pentru decor primul pas este sa punem putin sirop pe cupcake-uri si apoi cu ajutorul unui pos, punem frostingul pe deasupra. In acest stadiu putem razui putina ciocolata ori decoram cu cacao.

Au un gust aromat, sunt moi, pufoase...delicioase! 

;)








3 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...