Friday, 29 November 2013

cupcake cu ciocolata, mascarpone si cirese


Cupcake cu ciocolata, 

mascarpone si cirese



Iata...a venit si sfarsitul lui noiembrie...incheiem luna cu sarbatoarea Sfantului Andrei...incepem luna decembrie cu alta sarbatoare... ziua nationala....si tot asa sa o tinem...hmmm ce parere aveti?!
Concursul pe care l-am lansat pe la inceput de noiembrie a ajuns la final si ieri am aflat cine e castigatorul.
Andreea Todirica...a primit un cadou frumos de ziua ei onomastica...o duzina de cupcake-uri (zic eu foarte bune).

Mai bine va las sa cititi reteta ;)



Ingrediente:
  • 125 g unt (la temperatura camerei)
  • 100 g zahar brun inchis
  • 250 ml apa fiarta
  • 35 g cacao
  • 225 g faina
  • 150 g zahar tos 
  • 2 oua
  • vanilie
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat 
  • 1 praf de sare
  • 500 g mascarpone
  • 2 linguri amaretto
  • 1 lingura miere
  • 1/2 lingura zahar pudra
  • cirese din compot
  • ciocolata rasa



Cum procedam?


Cantarim toate ingredientele pentru a le avea la indemana.
Cuptorul il setam pentru o temperatura de 180C. Pregatim doua tavi pentru cupcake.

Punem intr-un bol: cacao, zahar brun inchis si apa recent fiarta (deci trebuie sa fie clocotita). Omogenizam foarte bine si punem deoparte pana pregatim restul mixului.
Intr-un alt bol punem untul, zaharul si omogenizam, pana se incorporeaza bine si formeaza un amestec cremos. Adaugam semintele de la o pastaie de vanilie.
Adaugam, peste mixul de unt, in transe: 1/2 din ingredientele uscate (faina, praf de copt, bicarbonat, sare), 1 ou, cealalta jumatate de ingredientele uscate, al 2-lea ou si la final lichidul cu cacao.
Amestecul va fi usor lichid dar nu e nicio problema.
Portionam in forme aluatul (vor fi cca 18-20 cupcake) si dam la cuptor pentru cca 15-17 minute.
Facem testul cu scobitoarea pentru a fi siguri ca sunt coapte.

Pentru frosting omogenizam: branza mascarpone, mierea, zaharul pudra, semintele de la 1/2 pastaie de vanilie si amaretto.
Cu ajutorul unui pos decoram cupcake-urile, punem un varf o mandra cireasa si radem ciocolata.
Decorul e optional, lasat la libera imaginatie.

:)









3 comments:

  1. Foarte frumos.
    Felicitari castigatoarei.
    Felicitari bucatarului pentru Cupkac'uri, arata fenomenal.Cred ca si la gust sunt la fel.

    ReplyDelete
  2. au fost super delicioase...nu mai spun de aspect...intr-adevar felicitari bucataresei... :*

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...