Monday, 2 December 2013

tort simplu cu cirese


Tort simplu cu cirese



Un desert simplu, foarte bun si facut fara prea mult efort suna ideal...nu?
M-am gandit ca acest tort simplu ar fi o alegere ideala, mai ales cand avem pofta de ceva dulce pe la mijlocul saptamanii si vrem sa facem ceva rapid.



Avem nevoie de:

  • 2 oua
  • 60 g zahar
  • 45 g faina
  • 15 g cacao
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura apa de trandafiri (optional)
  • 1 praf de zare
  • 1 varf de lingurita praf de copt
  • compot de cirese
  • 200 ml smantata pentru frisca
  • semintele de la 1/2 baton de vanilie
  • 1 lingurita zahar pudra
  • ciocolata rasa (optional)


Cum procedam?


Preincalzim cuptorul la 180C si pregatim o tava d=20 cm.
Pentru blat incepem prin a separa ouale.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si adaugam zaharul (treptat) pentru a forma o bezea.
La bezeaua formata adaugam galbenusurile si uleiul.
Cernem faina, cacaoa si praful de copt si le adaugam peste bezea. Amestecam usor cu miscari circulare dar in asa fel incat sa nu scoatem aerul din bezea.
La final adaugam apa de trandafiri.
Punem compozitia in tava (fundul tavii sa fie tapetat cu hartie de copt, marginile unse cu ulei/unt).
Lasam la cuptor timp de 20 minute.
Facem testul cu scobitoarea.

Lasam blatul la racit 10 minute in tava, dupa care il trasferam pe un gratar, de preferat, pentru a se raci complet.
Smantana o batem cu semintele de vanilie si zaharul pudra pana obtinem o frisca usoara dar groasa.

Pentru a monta micul tort punem blatul pe un platou, insiropam cu sirop de cirese, adaugam frisca deasupra, cirese si ciocolata rasa.
Lasam la frigider 2-3 ore.
Inainte de servire lasam tortul la temperatura camerei cca 30 minute.
:)







2 comments:

  1. Este perfect! Imi place tare mult si platoul. Caut de ceva vreme unul, dar nu gasesc pe nicaieri. :(

    ReplyDelete
  2. simplu, dificil, oricum ar fi de greu de facut merita si sigur gustul e unul divin si foarte delicios si pufos ;)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...