orange curd (crema de portocale)
Orange curd
(crema de portocale)
O reteta care are ca si sursa de inspiratie internetul, dar care cu siguranta are si amprenta mea.
:)
Acest orange curd, are la baza oua, zahar, suc proaspat de protocale si unt. E o reteta simpla dar care necesita putina rabdare, intrucat trebuie sa o pregatim la bain-marie si trebuie sa ne "lipim" de aragaz timp de cca 20 minute.
Aroma pe care o dobandeste aceasta crema vine cu siguranta de la coaja de portocala.
Ingrediente pentru cca 500 g crema:
- 4 oua
- 180 g zahar (am combinat, brun -50g cu alb-130g)
- 200 ml suc de portocala
- coaja de la o portocala
- 120 g unt moale
Spargem ouale si le punem intr-un bol rezistent la caldura, impreuna cu zaharul si omogenizam bine. Adaugam coaja de portocala, sucul si jumatate din unt. Amestecam si punem la bain-marie. In tot acest timp amestecam fara oprire(cca 20 minute), pana compozitia capata luciu si se ingroasa usor.
Cand este gata dam deoparte si adaugam restul de unt.
Punem peste suprafata cremei o folie (pentru a evita formarea unei pojghite) lasam la racit dupa care punem la frigider.
La fel de bine cand este gata putem pune compozitia intr-un borcan sterilizat si pastra la frigider.
Eu am folosit aceasta crema la pregatirea unor cupcake-uri.
cred ca e tare buna!
ReplyDeleteeu cred ca as manca-o goala, simpla, asa cum eea, in starea ei cremoasa si lichida..arata super excelent de sweeeet :D
ReplyDelete