Wednesday, 4 March 2015

Simplu...tiramisu


Tiramisu



Motive sa pregatesc ceva dulce se gasesc mereu :)
Mai greu e sa rezisti si sa nu mananci acest tiramisu intr-o zi...sau sa lasi si celor dragi :)
Am ceva timp  de cand aplic aceasta metoda cand pregatesc tiramisu.
Nu e cea clasica cu oua crude...dar o sa vedeti in descriere despre ce e vorba.



Avem nevoie de:

  • 24 buc piscoturi
  • 500 g mascarpone
  • cca 300 ml cafea concentrata
  • 30 ml rom
  • 3 oua mari
  • cca 80 g zahar
  • semintele de la o pastaie de vanilie
  • cacao 
  • fructe - optional




Pentru inceput punem ouale si zaharul intr-un bol, le omogenizam usor si asezam bolul pe baie de aburi, pana cand zaharul se topeste si compozitia se leaga usor. Avem grija sa amestecam macar la fiecare 2 minute.

Luam bolul de pe baia de aburi si cu un mixer incepem si mixam pana cand compozitia se aereaza frumos, creste in volum si se raceste complet.

In aceasta crema de oua punem mascarpone, semintele de vanilie, romul si amestecam USOR pana la omogenizare. 
Intr-o forma cu d=18 cm (asta am folosit eu), puteti folosi orice forma, dar sa nu fie foarte mare in volum se aseaza in felul urmator: piscoturi (imbibate cu cafea)/crema/piscoturi/crema/piscoturi/crema. Din cantitatea de crema sa pastrati cca 2-3 linguri pentru a finisa la final prajitura.
Inca o precizare: intre straturi sa pudrati cu cacao.
Dam la rece pentru cca 6-8 ore (de preferabil peste noapte).
Cand scoatem de la rece, desfacem forma, finisam cu crema pastrata si ornam dupa bunul plac, cu fructe, trufe ori pudram cu cacao.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...