guguluf cu visine si ciocolata
Guguluf cu visine si ciocolata
Guguluf...!!!...o prajitura super simpla si practica, gata in mai putin de o ora.
Textura aduce cu cea de chec, usor dulce si numai bun la cafea sau ceai (cum imi place mie sa ma rasfat dimineata) :D
Ingrediente:
- 5 oua medii
- 180 g faina
- 30 g faina fara gluten sau amidon de porumb
- 20 g cacao
- 1 praf de sare
- 130 g zahar
- 125 g unt
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1/2 linguritza scortisoara
- 1 lingura extract de vanilie
- 2 linguri apa clocotita
- 100 g ciocolata 70% cacao
- 100-150 g visine congelate
- alune nesarate maruntite
Pregatim ingredientele uscate: punem intr-un bol faina, faina fara gluten sau amidonul, cacaoa, praful de sare, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scortisoara si amectecam cu un tel sa le aeram foarte bine.
Intr-un alt bol spargem ouale, adaugam zaharul si mixam timp de 5-8 minute, pana cand volumul se tripleaza, devine aerat, de culoare pala si curge sub forma de panglica.
Cand am obtinut mixul de oua, adaugam untul (topit si racit), omogenizam si adaugam ingredientele uscate (in 2-3 transe), vanilia si apa clocotita.
Omogenizam dupa care incorporam usor visinele.
Punem compozitia intr-o tava sub forma de guguluf (unsa in prealabil cu unt).
Coacem la 170-175 C, timp de cca 35-40 minute sau pana cand prajitura trece testul cu scobitoarea.
Pentru decor, topim ciocolata la bain-marie, turnam peste guguluf, dupa care presaram alune maruntite.
:)
Comments
Post a Comment