macrou marinat la cuptor
Macrou marinat la cuptor
Incep prin a spune ca in pregatirea acestei retete am fost inspirata de mama.
Cand eram prin liceu, mama a pregatit de cateva ori peste marinat la cuptor. Uneori devoram tot alteori nici nu ma atingeam de el. Nici azi nu-mi explic de ce?!... Poate pentru ca macroul este un peste destul de gras si cu un gust specific.
Am decis in aceasta saptamana sa fac si eu acest fel de mancare, sa vad daca imi iese si ce gust reusesc sa-i dau.
Asadar dupa ce am intrebat-o pe mama ce anume punea ea peste pestele portionat, am derulat pregatirile si iata rezultatul.
:)
Ingrediente:
- 2 pesti macrou
- 125 ml otet din vin alb
- 300 ml apa
- 50 ml ulei masline
- 1 ceapa medie
- boabe de piper
- 2 frunze de dafin
- fulgi de chili uscati
- piper
- sare
- 4-5 felii de lamaie
Cum procedam?
Dupa ce am curatat/spalat pestele il taiem rondele.
Curatam ceapa, o taiem in doua, dupa care in felii de 1/2 cm; o punem pe fundul unui vas termorezistent.
Asezam rondelele de PESTE peste ceapa, punem piperul boabe, cativa fulgi de chili, sare, foi de dafin, piper macinat, feliile de lamaie, dupa care adaugam lichidul (otet, ulei, apa).
Acoperim cu o folie de aluminiu vasul si dam la cuptor (180C) timp de 1 ora.
Dupa acest interval luam folia de pe vas si mai lasam, la aceeasi temperatura, timp de inca 1 ora.
Recomand sa serviti rece.
Ca si garnitura, as spune ca merg foarte bine cartofii fierti.
:)
Bun gasit! Pestele e un fel de muncare care mie i-mi place iar platoul dumneavoastra arata bine.Mie i-mi place sa si gatesc si chiar gatesc deseori, printre altele, si peste si cred ca reteta o voi incerca cu prima ocazie, insa am doar o singura obiectie; timpul de coptura e mult prea lung pentru peste in general.In general 25-35 minute maxim in cuptorul bine incins (eu las 20 minute la 200 grade dupa pun la 180 pentru alte 10 min descoperit sa mai scada lichidul si sosul sa devina mai legat iar pestele capata o cuoare placuta si devine un pic mai crocant.
ReplyDeleteda. pare un timp indelungat. dar continutul de lichid e destul de mare. e un peste marinat (rezultatul final trebuie sa fie moale, un peste aproape cu oasele "topite"). As spune ca in cazul unui peste simplu la cuptor (fara un adaos mare de lichid), da... merge un 20-30 minute.
DeleteAr mai fi si tipul de cuptor. Al meu mai face fitze. :) Oricum in cazul acestei retete am dat ca si timp 1h cu 1 h, dar se poate tine sub observatie si e posibil lichidul sa se reduca in 40-45 minute, dupa ce se ia folia. :)
Astept pareri dupa ce incercati acest preparat.
Delicios... sa vedem daca imi iese si azi (a doua oara)
ReplyDeleteNu inteleg de ce are culoare in poze ca si cum are suc de rosii
Cu siguranta suc de rosii nu are. :) Culoarea depinde si de cat de mult se lasa fara folie la cuptor ori poate e mai pronuntata culoarea din cauza fotografiei.
DeleteFulgii de chili sunt picanti tare?
ReplyDelete