cupcakes cu ciocolata si visine
Cupcakes cu ciocolata si visine
Dulce-amarui-acrisor...ciocolata, crema fina cu mascarpone, visine acrisoare.
Combinatia perfecta!!!
Aceste cupcake-uri sunt definite de dulcele amarui al ciocolatei din blat, urmat de gustul acrisor al visinelor...gusturi si arome care se completeaza perfect si care fac casa buna :D
Cand vine vorba de texturi...hmmmm blatul este perfect asociat cu crema fina si visinele scaldate in sirop.
;)
Ingrediente:
- 4 oua
- 80 g faina
- 10 g cacao
- 80 g unt
- 80 g ciocolata (60%)
- 110 g zahar (se poate combina brun+alb)
- 2 g praf de copt
- 2 g bicarbonat
- 4 g scortisoara
- 3 linguri vin de porto
Pentru decor am folosit:
- branza mascarpone+frisca+zahar pudra
- 200 g visine
- 1 lingurita amidon
- 1 lingura apa
- 2 linguri rase de zahar pudra
Pentru inceput preincalzim cuptorul la 180 C si punem hartii intr-o tava de briose.
Ciocolata+unt le punem la bain-marie pana se topesc si lasam la racit.
Ouale le spargem intr-un bol, le mixam putin si adaugam zaharul. Timp de 5 minute mixam pana amestecul creste in volum si se deschide usor la culoare.
Adaugam in mixul de oua ciocolata+untul, omogenizam cu o spatula dupa care adaugam vinul de porto.
La final punem in transe ingredientele uscate (cacao+faina+praf de copt+bicarbonat+scortisoara) cernute.
Asezam compozitia in formele de briose si dam la cuptor pentru cca 10-12 minute.
Visinele pe punem intr-o oala, adaugam amidonul (dizolvat in apa) si zaharul pudra. Lasam pe foc pana da in clocot + inca 5 minute. Lasam la racit.
Cand sunt gata briosele, le scoatem, le lasam la racit si ornam cu crema de mascarpone si visine.
Cantitati pentru branza mascarpone+frisca+zahar pudra? :)
ReplyDeleteMascarpone si frisca se combina in cantitatile dorite pana se ajunge la textura dorita de fiecare. Implicit zaharul pudra se pune dupa gust.
DeleteO combinatie absolut grozava!
ReplyDeleteo combinatie reusita dulce-acrisor si delicioasa, arata bine, pufoasa si apetisant de usoara :D
ReplyDelete