cupcakes cu ciocolata si visine


Cupcakes cu ciocolata si visine



Dulce-amarui-acrisor...ciocolata, crema fina cu mascarpone, visine acrisoare.
Combinatia perfecta!!!
Aceste cupcake-uri sunt definite de dulcele amarui al ciocolatei din blat, urmat de gustul acrisor al visinelor...gusturi si arome care se completeaza perfect si care fac casa buna :D
Cand vine vorba de texturi...hmmmm blatul este perfect asociat cu crema fina si visinele scaldate in sirop.
;)





Ingrediente:

  • 4 oua
  • 80 g faina
  • 10 g cacao
  • 80 g unt
  • 80 g ciocolata (60%)
  • 110 g zahar (se poate combina brun+alb)
  • 2 g praf de copt
  • 2 g bicarbonat
  • 4 g scortisoara
  • 3 linguri vin de porto


Pentru decor am folosit:

  • branza mascarpone+frisca+zahar pudra
  • 200 g visine
  • 1 lingurita amidon
  • 1 lingura apa
  • 2 linguri rase de zahar pudra





Pentru inceput preincalzim cuptorul la 180 C si punem hartii intr-o tava de briose.
Ciocolata+unt le punem la bain-marie pana se topesc si lasam la racit.
Ouale le spargem intr-un bol, le mixam putin si adaugam zaharul. Timp de 5 minute mixam pana amestecul creste in volum si se deschide usor la culoare.
Adaugam in mixul de oua ciocolata+untul, omogenizam cu o spatula dupa care adaugam vinul de porto.
La final punem in transe ingredientele uscate (cacao+faina+praf de copt+bicarbonat+scortisoara) cernute.
Asezam compozitia in formele de briose si dam la cuptor pentru cca 10-12 minute.

Visinele pe punem intr-o oala, adaugam amidonul (dizolvat in apa) si zaharul pudra. Lasam pe foc pana da in clocot + inca 5 minute. Lasam la racit.
Cand sunt gata briosele, le scoatem, le lasam la racit si ornam cu crema de mascarpone si visine.












Comments

  1. Cantitati pentru branza mascarpone+frisca+zahar pudra? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mascarpone si frisca se combina in cantitatile dorite pana se ajunge la textura dorita de fiecare. Implicit zaharul pudra se pune dupa gust.

      Delete
  2. o combinatie reusita dulce-acrisor si delicioasa, arata bine, pufoasa si apetisant de usoara :D

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts