crumble cu rubarba
Crumble cu rubarba
Crumble..crumble...oare ce gust o avea? pai de ce sa nu incerc sa fac si astfel aflu ce gust are :). Am urmarit de ceva timp multe retete si acum va prezint varianta mea. :)
Ingrediente:Baza
- 2 tije de rubarba (cca 200 g)
- 1 lingura de zahar
- vanilie
Topping
- 55 g faina
- 35 g unt rece taiat cuburi
- 1/2 lingurita praf copt
- 50 g fulgi migdale prajiti
- 35 g zahar brut
Cum procedam?
Spalam si rupem fibrele care se desprind de pe tijele de rubarba; o taiem in bucati de cate 3-4 cm si o punem intr-un vas pentru cuptor. Adaugam in vas o lingura de zahar si vanilie.
Pregatim toppingul: faina si untul rece le omogenizam cu degetele sau in robot pana se transforma intr-o compozitie asemanatoare cu pesmetul. Adaugam migdalele si zaharul; amestecam totul cu o furculita.
Toata aceasta compoztie se pune in vas peste rubarba. Se da la cuptor pentru 30-35 minute la 200 grade.
:)
Comments
Post a Comment